Spirituele ontwikkeling het is net leven
pad, kikker, spirituele ontwikkeling

De afgelopen weken heb ik weer een les gehad in door de angst heen, hulp vragen, loslaten en controle houden. Dit gaat over spirituele ontwikkeling het is net leven in het menselijk bestaan. Mijn spirituele goddelijke pad gaat niet over rozen. Het vraag en u wordt gegeven heeft bij mij nog niet zijn wortels gevonden. Vaak zegt dat iets over wat je doet, wat je wilt, hoe je doet (tegenstrijdig zijn) en wat past bij je levensdoel in dit leven.

En in dit leven anno 2023 hebben alle mensen iets te doen, al realiseer je je dat niet altijd. We zijn allemaal spelers op het wereldtoneel, letterlijk. iedereen werkt aan zijn of haar spirituele ontwikkeling in het menselijk bestaan. Spirituele ontwikkeling het is net leven.

Ik heb lang heb ik gezocht naar wat ik wilde gaan doen. Diep in mijn hart wist ik wel wat ik mocht gaan doen. Spreken in het openbaar en schrijven. Het proces om hier te komen is er een van lange adem en hard werken aan mezelf.

Ik heb mijn angst laten leiden boven de stap om te gaan doen. Ik praat veel met God en het universum en dat helpt mij zeker om rustig te worden van binnen. Het gepraat zet natuurlijk geen stap op mijn pad, want je zult het zelf moeten doen. Ik omzeilde en deed van alles, maar net niet datgene wat ik hoorde te doen.

Ik heb me vooral druk gemaakt over het hoe dan? En dat was precies waar ik me niet druk om hoefde te maken. Intens onzeker kan ik over mezelf zijn al kom ik kom krachtig over, ik heb ook een kwetsbare kant waarin onzekerheid schuilt en soms onvoldoende vertrouwen in en op mijzelf. https://inspiratiolux.nl/vertrouwen-op-jezelf/. Ik kan ook goed om mij heen slaan door heel direct te zijn. Alles en iedereen van me weg houden en dat was precies waar ik mee bezig was. Dit alles gaat over spirituele ontwikkeling het is net het leven zelf.

Ik had al een poosje het gevoel dat ik vastzat, zaken stroomde niet in mijn bedrijf en in mijzelf. Ik was weer begonnen te solliciteren naar verschillende banen. Dat is fijn en vertrouwd, dat ken ik. Echter de laatste keer wist ik al bij het drukken op de verzendknop, dit gaat het niet worden. Dat is een heel intens gevoel binnenin jezelf en je weet. Dat klopte, twee dagen later een afwijzing in de mail. Het fijne was dat mijn innerlijk weten werd bevestigd én ik werd even weer geconfronteerd met mijn levensdoel. Ik word hoe dan ook op mijn pad geduwd, opnieuw de spirituele ontwikkeling, het is net leven. De feiten liggen er en ik mag ze opnieuw onder ogen zien.

Af en toe ben ik zwaar teleurgesteld in alles en iedereen, maar ik heb het vermogen mezelf te herpakken. Zo ook vorige week. Ik was weer eens met mijzelf in gevecht. Het gevecht ging over mijn angst loslaten en hulp vragen, https://inspiratiolux.nl/vertrouwen-op-jezelf/. En in dit eerste zit de kneep, zodat ik het tweede niet doe. Ik ben in mijn leven zo vaak teleurgesteld en er is zoveel gebeurd dat ik heel langzaam mijn vertrouwen in andere mensen ben kwijtgeraakt. Ik deed het liever zelf, want op mijzelf kon ik vertrouwen https://youtu.be/2paSIK8ImOM.

Dit is dus spirituele ontwikkeling in het menselijk bestaan en spirituele groei. Spirituele ontwikkeling het is net leven is echt het volgen van je levenspad en dan gewoon op aarde. Zoals ik altijd heb gedaan in mijn vorige leven in de gezondheidszorg. Al heb je soms op je levenspad geen idee war dit je heen brengt. Iedereen zit op zijn eigen spirituele pad, ook al heb je er nog nooit van gehoord. Training vindt altijd plaats, soms letterlijk in de vorm van training, scholing en opleiding. Soms door situaties waarin je verzeild raakt. Zeker als je niet weet wat je moet leren en ik dacht dat ik er nu wel was. Ik heb echt veel geleerd afgelopen jaren en ben door diepe dalen en heel veel diverse situaties heen gegaan. Als je niet zeker weet wat je moet leren, kijk dan naar situaties waar je het meest mee worstelt.

Ik dacht dat dit alleen met mijn bedrijf was en dat het de tijd nog niet was en ik moest wachten, maar ik ben het wachten echt zat. Ik wil weer werken en dingen doen, mijn doel gaan invullen met passie en plezier. En plezier is de laatste weken echt vertrokken net als het vertrouwen in mijzelf.

En net toen ik het allemaal even niet meer zag zitten kwam mijn geboortetekening van Pranapuur, https://pranapuur.nl/. Tea doet dit naast haar bedrijf. Ze liet mij zaterdag de geboortetekening- en mandala van mij zien die ze had gemaakt. Dit verwerkt ze op basis van numerologie en wat ze door krijgt.

Ik zag het en ik barste uit in tranen en niet een paar tranen, de doos met tissues was half leeg. En waarom dit gebeurde kon ik niet direct verklaren. Ik was ook geschrokken, want dit gebeurt mij niet vaak dat iets mij zo intens raakt. De boodschap die ze erbij had sloeg de spijker op zijn kop, het was heel intens. Voor haar lastig om te brengen, voor mij pittig om te horen. Ik mag veel meer meegaan op de stroom (controle loslaten), wat minder vurig is ook goed, ik hoef het allemaal niet alleen te doen en plezier is belangrijk. Alle elementen samen gaven mij inzicht in de kern van mijn worsteling, mijn angst, zoals ik hierboven heb beschreven.

En toen heb ik de eerste stap gezet en gevraagd of ik een keer mee kon naar een ondernemersvereniging. Dit is voor mij een berg en de angst grijpt mij bij de keel als ik eraan denk, maar goed. Ik wil ook weer onder de mensen komen. Want in dit proces ben ik zoveel mensen kwijtgeraakt dat er heel weinig is overgebleven. Eigenlijk ben ik mezelf opnieuw aan het uitvinden en ik ga nu werkelijk op zoek en ervaren. Dit was mijn eerste vraag die uit mijn tenen moest komen.

Dagelijks heb ik even tijd alleen met het goddelijke, dan praat ik en vertel. Wat ik nooit durfde was concreet te vertellen wat ik nodig had, wat mijn dromen waren en waar ik hulp bij nodig had.

Vandaag is de dag van verandering. Ik heb alles eruit gegooid, heb concreet gevraagd wat ik nodig had, wat mijn verlangens zijn en wat ik echt wil gaan doen. Ook heb ik verteld hoe ik me erbij voel, egoïstisch en schaamte. Ik vind het vervelend om te vragen, omdat ik dat nooit gedaan heb. Laat ik maar eens als Pippi Langkous zijn;’ ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Dat is dus iets van mezelf en dat weet ik. Om dit kwijt te raken is voor mij het beste om te gaan oefenen door te doen. Spirituele ontwikkeling het is net leven dus, opnieuw aan de slag om het onder de knie te krijgen. Daarna ben ik in mijn dagboek gaan schrijven en daar kwamen nog meer inzichten en aangezien ik veel behoefte heb aan bevestiging, deed ik nog een kaartlegging voor mijzelf.

Oef, wat er kwam was bevestiging, een geschenk, maar ook een aansporing en advies om te stoppen met het zoeken naar continue bevestiging. Au, die kwam binnen, maar wat het met mij deed was echt intens.

Want door de angst heen breken gebeurt bij mij als de nood het hoogste is. Dat is nu wel aan de hand. Loslaten is niet mijn sterkste kant, want ik wil controle op het resultaat en dat gaat niet. Ik weet echt wel dat alles goed komt, maar zo af en toe staat je menszijn even centraal, want leven als een spiritueel wezen in een menselijk lichaam en bestaan is het ingewikkeldste wat er is. Zelfs al ben jij je (nog) niet bewust, het leven als mens is al een complex geheel.

Het gaat om vertrouwen in het goddelijke in jezelf en ik zeg graag God. Hij is betrouwbaar, rechtvaardig en trouw en doet wat Hij zegt en Hij zegt wat Hij doet. En ik weet het, want ik heb veel bijzondere situaties meegemaakt waarin ik veilig, beschermd en ondersteund werd. Maar toch, soms is er een stemmetje die vraagt: zie jij het echt wel goed? Spirituele ontwikkeling het is net leven dat je echt wel kent

Ga uit je hoofd, denk niet na, ga naar binnen en neem eens een kijkje in je hart, je ‘weten’ en je boerenverstand. Dat is de crux en ja, mijn verstand weet dit allemaal en soms werkt het mee, maar vaak zit dat verstand mij in de weg evenals mijn ego. Alles te weten maakt niet gelukkig is het spreekwoord, maar mijn makke is dat ik graag wil begrijpen en de kritische analyticus in mij vindt dat belangrijk en vindt soms spirituele ontwikkeling in het menselijk bestaan best lastig. Al realiseer ik me dat spirituele ontwikkeling het is net leven de kern is van het menselijk bestaan.