Wie ben ik?

elijkwaardigheid, eerlijkheid en vertrouwen zijn belangrijke waarden in mijn leven. Voor mij is ieder mens in de kern gelijk, we dragen allemaal een eigen verantwoordelijkheid in het leven en dat maakt ons verschillend en uniek.

Ik open poorten tussen werelden en mensen. er is zoveel meer dan wij denken en hebben geleerd. Mijn kracht is mijn kwetsbaarheid en openheid. Daardoor weet ik mensen te raken en mensen te inspireren en te motiveren. Ik begrijp het verhaal van de wereld en waarom er NU gebeurt wat er gebeurt in en om ons heen. Vanuit persoonlijke ervaringen in mijn  en met mijn ruim dertig jaar ervaring in de gezondheidszorg vertel ik het verhaal van het bestaan, de mens, het leven en de wereld.

 

 

 

Ik ben Aletta Oosterhuis,

Ik ben die ik ben zou ik zeggen. Altijd ben ik altijd anders geweest en eigenzinnig. Moeten is voor een allergiewoord en situaties benader ik vanuit een helicopterview, zonder mijn oordeel erover te leggen. Ik  probeer altijd terug te gaan naar de basis van wat nodig is en waarvoor je hier bent, wat de reden van bestaan is. Ik ben een vrouw van 52 jaar en moeder van drie jong volwassenen, twee jongens en een meisje. Baasje van mijn maatje en hond die al 12 jaar bij ons is.

Mijn hele leven heb ik al mensen begeleid en geholpen. Ik trad op als vraagbaak, beschermer en als iemand bij wie het verhaal kon worden verteld. Ik heb veel mensenkennis opgedaan in mijn leven en in de gezondheidszorg. In de zorg leer je mensen op hun kwetsbaarste kennen en daarmee leer je ook veel over jezelf. Sinds mijn 19e ben ik in de zorg werkzaam geweest. Tot 2010 als ziekenverzorgende, verpleegkundige en wijkverpleegkundige. Daarna heb tot 2022 in allerlei functies en rollen bekleed in zorgorganisaties en in landelijke trajecten. Van uitvoerend tot programmamanagement, directeur/ bestuurder en heb de laatste jaren gewerkt als interimmanagement -zelfstandige. Ik heb gestudeerd in Utrecht, Verplegingswetenschap en Bedrijfskunde & Leiderschap in Groningen. En hier begon de start van mijn nieuwe rol en functie die verre van alledaags bleek te zijn.

Vanaf 2015 kwam ik terecht in een periode van mijn leven die mij verre van gelukkig maakte. Het bleek de start van een levensveranderend proces, het zogeheten transformatie-en ascentie proces. Mede hierdoor kreeg ik meer en meer zelfbewustzijn op basis van mijn intuitie en helder weten. Mijn hele leven weet ik al dat ik hier ben met een missie. Zo nuchter als ik altijd ben geweest, dacht ik dat gevonden te hebben in de gezondheidszorg. Niets bleek minder waar, het was een leerschool voor de periode waarin ik mij nu bevind. Deze periode heeft leiderschap gevraagd over mijzelf te nemen. Dit betekent ‘gewoon’ keuzes maken en besluiten nemen. Alleen waren dit geen besluiten die rationeel uit te leggen zijn.

Het jaar 2022 was een jaar van ont-wikkelen, reflectie en ontwikkelen.  Ontwaken bewust worden van wie ik oorspronkelijk was, en dat is zoveel meer dan ik in mijn hoofd kon bedenken. De studie bedrijfskunde en leiderschap bleek voor mij vooral waarde te hebben voor mijn ontwikkeling van zelfbewustzijn en authenticiteit. en hoewel ik de studie kwa leerstof prima kon doen, pakte het me niet. Teveel systeem gebonden en daar zat mijn weerstand. Ik wist inmiddels dat werken in het systeem en voldoen aan allerlei regels en richtlijnen tot energieslupers waren geworden. Mijn eigen opvattingen paste waren niet in systemen te vangen. 

Het tweede was het ruw wakker worden van wat er op de aarde gaande is, in de maatschappij én in het universum. Vrijheid versus slavernij; liefde ten opzichte van leugens, list en bedrog, en hoe wij als mensheid zijn gaan leven in de illusie van maakbaarheid en voor God zijn gaan spelen. Dit inzicht is het belangrijkste wat in mijn leven gebeurde. Zo nuchter als ik ben, kwam ik toch tot geloof, mede door de keren dat ik ben geroepen. Door het bestuderen van de Bijbel (en nog veel meer) kreeg ik de antwoorden waarom er gebeurt wat er nu gebeurt in de maatschappij en in de wereld. Toen viel alles op zijn plaats, alle situaties, gebeurtenissen en ervaringen in mijn leven bleken een leerschool te zijn voor de huidige tijd. 

Een ding is mij duidelijk geworden alles hangt met elkaar samen en je kan de hemel op aarde brengen. Hoe ongelofelijk dat ook klinkt, het is precies waarom ik hier ben: Open de poorten. het heeft bgeleid tot mijn eigen bedrijf InspiratioLux, wat betekent geinspireerd door het licht, wat letterlijk is gebeurt. 

Waarachtig en daadkrachtig, empathisch en duidelijk, dit omschrijft wie ik in de kern ben. Mijn intuïtie en helder weten is mijn kompas, en daar handel ik overeenkomstig naar zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Ik heb een sterk analytisch vermogen en overzie situaties vaak in een oogopslag. Vaak zie ik de kern van situaties en kan mensen snel en doeltreffend helpen. Mijn expertise ligt in het verbinden van mensen, met zichzelf, met elkaar en met de inhoud te koppelen aan strategie en de organisatie daarvan. Ik weet mensen te inspireren en te raken door mij te verbinden en mijn eigen kwetsbaarheid met mijn prsoonlijke verhaal te laten vertellen. Dit is te lezen op de website In mijn verhaal: https://inspiratiolux.nl/op-reis-in-mijzelf-de-weg-van-leiderschap-transformatie-en-ascentie/.  Intussen ben ik op doorreis gegaan https://inspiratiolux.nl/op-doorreis-samen-met-mezelf/ en laat zien op welke wijze ik vervolg heb geven aan zelfbewustzijn en leiderschap nemen over jezelf.